Twee verdachten opgepakt voor drugslab in woonwijk Almelo

5 maanden geleden gepubliceerd

Twee bewoners van een woning aan De Bonte Specht in Almelo zijn op maandag 19 februari gearresteerd in verband met een drugslab dat in hun achtertuin werd aangetroffen. Naast diverse middelen om drugs te produceren, werden er ook verschillende soorten drugs in de woning aangetroffen.

Ontdekking na arrestatie

Het drugslab kwam aan het licht nadat een van de verdachten eerder die dag in Nijmegen was opgepakt met een grote hoeveelheid drugs. De drugs bleken THC te bevatten, het psychoactieve bestanddeel van cannabis, en waren verwerkt in snoepgoed. Naar aanleiding van deze arrestatie besloten de politieagenten de woning te betreden en te doorzoeken. Hierbij werden onder andere snoepgoederen met THC en diverse andere soorten drugs ontdekt. Een tweede bewoner kon vervolgens worden gearresteerd.

Onderzoek loopt nog

Het onderzoek naar de twee verdachten is nog gaande. Op het moment van de arrestaties waren er twee minderjarigen in de woning aanwezig. Zij zijn opgevangen door hun familie.

Risico’s van een drugslab

Een drugslab brengt veel risico’s met zich mee. Afval van een drugslab kan giftig, bijtend of zelfs brandbaar zijn. Daarnaast kan het lab vlam vatten of zelfs exploderen. Het afval kan ook de grond en het drinkwater in de omgeving ernstig vervuilen. Het wordt aangeraden om bij vermoedens van een drugslab in de buurt zo snel mogelijk de politie te waarschuwen. Dit kan via het alarmnummer 112, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.