Oproep aan betrokkenen steekincident Grotestraat Almelo

9 maanden geleden gepubliceerd

De politie roept twee jongens op zich te melden die betrokken waren bij een steekincident in de Grotestraat in Almelo. Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus tussen 01.40 uur en 02.00 uur.

Omschrijving incident

De twee jongens stonden samen met nog een andere jongen bij een kapsalon in de Grotestraat. Toen er een ander groepje jongeren voorbijliep, ontstond er een conflict. Bij dit conflict werd een van hen gestoken. Na het incident renden de jongens weg via Doepark de Hagen in de richting van Franciscanessenhof. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Oproep aan betrokkenen

De politie heeft ervoor gekozen de foto’s van de jongens te blurren, omdat de mogelijkheid bestaat dat zij minderjarig zijn. Ze krijgen tot donderdag 12 oktober de kans zich te melden voordat de politie de beelden openbaar maakt in het tv-programma Plaats Delict. De jongens kunnen zich melden op het bureau of bellen naar 0900 8844 en daarbij zaaknummer 2023368945 vermelden.

Oproep aan het publiek

Ook roept de politie het publiek op om te helpen. Als iemand de jongens herkent, kan men de gratis tiplijn 0800-6070 bellen. De politie legt uit dat het blurren van de foto’s is gedaan om de mogelijk minderjarige verdachten te beschermen. Pas als alle andere opsporingsmogelijkheden zijn uitgeput en na toestemming van een officier van justitie, worden beelden van verdachten gedeeld.