Nadelen spouwmuurisolatie en grootste fouten bij spouwmuurisolatie

Normal egaline gietvloer7
Afbeelding: Redactie

Wanneer er nog resten puin, cement, of andere bouwmaterialen in de spouw bevinden dan spreekt men van spouwmuurvervuiling. Spouwmuurvervuiling ontstaat tijdens het bouwproces en het komt nogal eens voor bij oudere woningen. De vervuiling in de spouw verhindert dat het isolatiemateriaal gelijkmatig in de spouw verdeeld wordt waardoor na isolatie koudebrug (dit is contact tussen de 2 muren) kunnen gaan ontstaan. Niet alleen gaat dit ten koste van de thermische isolatie maar kan het op termijn ook leiden tot vocht aan de binnen kant !!

In de meeste gevallen kan vuil uit de spouw verwijderd worden. Men haalt gewoon enkele gevelstenen weg waardoor er toegang is tot de vervuiling. Nadat de spouw schoongemaakt is kan de muur alsnog zonder problemen geïsoleerd worden.

Bodemisolatie (kruipruimte ook altijd isoleren)

Een vochtige kruipruimte. In sommige kruipruimtes staat zelfs – het hele jaar door – water. Dus: kruipruimte dus altijd isoleren! Een vochtige kruipruimte is ongezond en geeft veel overlast. Bodemisolatie, ook wel kruipruimte isolatie genoemd, is dé betaalbare oplossing voor natte kruipruimtes. Het resultaat is verrassend goed! vraag offerte aan.

Adverteren op AlmeloNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AlmeloNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Almelo
04:38

18° C

Zwaarbewolkt

1.81 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief